Addo elephant park! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Hannah - WaarBenJij.nu Addo elephant park! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Hannah - WaarBenJij.nu

Addo elephant park!

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Hannah

05 Augustus 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Lieve mensen!

Weer een berichtje van mij (hoewel jullie niet echt enthousiast op mijn vorige verhaal gereageerd hebben verwacht ik dat nu dus wel weer ;))

Vrijdag begonnen we met een voorlichting over HIV. Erg indrukwekkend maar ben er wel erg van geschrokken hoe erg het hier heerst en van de beelden die ons werden laten zien. Wat mij het meest verbaasde was het feit dat het HIV virus zo ver ontwikkeld is dat het nu zelfs doormiddel van zoenen overdraagbaar is.. niet dat ik nou van plan was om hier een potje te gaan staan zoenen maar toch ;) tis echt uitkijken hier.

Leuker bericht:
Gister zijn we naar het Addo Elephant Park geweest.. SUPER! We kwamen om half 12 aan en wilden graag mee met de tour van 12 uur. Deze was echter al volgeboekt maar we konden wel met eigen vervoer gaan. We besloten toch te wachten tot de tour van 15.00 omdat je met zo'n tour toch meer kans hebt om wat te zien. De anderen hadden besloten om toch met eiegn vervoer te gaan. Achteraf bleek het een goede beslissing om te wachten want zij hadden niets gezien!!

Eerst even een beetje rondgekeken daar, geluncht en toen was het al tijd voor de tour. Met een grote jeep vertrokken we het park in. Na een paar minuten kwamen we al wat zwijntjes en buffels tegen en nog wat verder ook sprinbokken. De gids vertelde bij elk dier wat we tegenkwamen een verhaaltje voordat we weer verder reden. Iedereen zat vol spanning te wachten op de eerste olifanten en toen we er eindelijk een zagen was de vreugde dan ook groot! een eindje verderop stond een olifant rustig te eten. iedereen fotos maken en filmen. En toen kwam ie opeens recht op ons af! Met een behoorlijk tempo ook nog dus de gids begon achteruit te rijden om de olifant niet agressief te maken. Hij kwam echt heel dichtbij en toen maakte ie toch een bocht en stak ie precies voor onze jeep over! WAT geweldig!! Ik zit hier echt in Afrika! Later zagen we nog zebra's in de verte en ook nog struisvogels!! Die zijn echt cool van zo dichtbij. Later kwamen we nog een olifant tegen en toen kwamen we op een grote open vlakte met wel 50 olifanten!!! We gingen helemaal over een pad waar helemaal geen auto's mogen komen en toen stonden we echt midden tussen de olifanten. Echt een superervaring ik had daar de hele dag wel willen blijven. Hoewel het we verschrikkelijk koud was en we allevier dik ingepakt in poncho's waren. Ik heb echt 1000% genoten. Toen was het alweer 2 uur later en gingen we weer terug. In het souvenirwinkeltje nog een olifantenkettinkje en oorbellen gekocht hihi toeristen!

Toen weer terug naar de campous (twee uurtjes rijden) in onze gehuurde auto en vergeet niet dat hier alles verkeerd om zit! Stuur rechts, links rijden haha best spannend allemaal. Maar weer helemaal heel aangekomen op de campus waar zelfs nog wat eten over was voor ons. 's avonds nog even op stap geweest.

Vandaag lekker uitgeslapen en later nog even naar het strand maar het waaide veeeel te hard brrr!

Zoals jullie kunnen lezen geniet ik hier met volle teugen!

Veel liefs,,

CHARLOTTE

• 05 Augustus 2007 - 19:11

Ina:

dag lieve hannah,
    Wat een prachtige belevenis het bezoek aan Addo's. Waren de olifanten niet héééééél erg groot van zo dichtbij? De struisvolvo werd hier thuis met een glimlach van herkenning begroet.

groeten vanuit een zomerwarm groningen!!

• 05 Augustus 2007 - 19:22

Peter:

Hallo Hannah,
    Wat geweldig!!!
    Wij kijken hier Zoop in Afrika, maar jij beleefd het echt. Moet een geweldige ervaring voor je zijn. Echt super.

De berichten die je schrijft worden hier gretig gelezen en de foto's goed bekeken. We zijn er dan ook steeds erg blij mee.
    Dus blijf vooral schrijven. Wij zullen ze blijven lezen.

De Fröbergjes (Peter en de rest)uit Enschede. Je weet wel dat 'dorpje' aan de oostkant van Nederland in het andere wereld werelddeel Europa (hihi)

• 05 Augustus 2007 - 19:23

Peter:

Hallo Hannah,
    Wat geweldig!!!

Dus blijf vooral schrijven. Wij zullen ze blijven lezen.

• 05 Augustus 2007 - 19:26

Stijn:

ha hannah ,
    gaaf jò dat je van zo dichtbij die beesten hebt gezien.
    ik heb niet meer te vertellen
    nou doei
    stijn
    p.s. bij ons was het hartstikke mooi weer!!
    doooeeeeei

• 06 Augustus 2007 - 00:07

Roy:

Hey lieverd,

Wat een mooie belevenis in het Addo Elephant Park. Ik ben zo jaloers;) je maakt zulke mooie dingen mee. Gelukkig heb je speciaal voor mij een filmpje gemaakt he toppertje.

Ik vind het echt leuk dat je er af en toe een mooi verhaaltje en foto's op zet, wat je allemaal mee maakt. Ik kijk er elke dag op;)

Ik hou heel erg veel van jou

Heel veel kusjes

• 06 Augustus 2007 - 08:58

Johan! :$:

Hoi hannah! ;D Ik zal je maar niet gaan plagen met het feit dat het hier warm is en koud in afrika! :$ Dus zeg ik er maar niks over!

Je kamer is nog best tof. Erg Hannah'ig! Je zal ongetwijfeld veel plezier hebben daar maar stiekem mis ik jou wel hoor! ;D Zorg iig dat je erg veel plezier daar hebt zodat je daar veel over kan praten wanneer je terug bent! Maar dat komt vast goed als je safari tours aan het doen bent!

;x Johan!

• 06 Augustus 2007 - 10:53

Ramon:

Heeey! Ben net terug van vakantie dus kon niet eerder lezen :) Klinkt erg gaaf daar in afrika, ben wel een beetje jaloers ;) Erg jammer dat de bevolking daar zo problemen heeft met armoede en HIV... Lijkt me wel moeilijk om naar te kijken en niks te kunnen doen eigenlijk. Ah goed, heel erg tof dat je olifanten hebt gezien, kan je voor mij een kleintje meenemen? :P

Veel plezier daar en ik zal nu wat regelmatiger hier checken ;) Dikke kus!

• 06 Augustus 2007 - 11:32

Henny:

Dag lief nichtje,wat een boeiende verhalen en wat een prachtige foto's! Dagelijks bekijk ik je site(soms wel 2 of 3 keer, tikt lekker aan bij de pageviews) en ik heb begrepen dat je het op prijs stelt response te krijgen.

Ook is het voor mij weer leuk de waarbenjijnu site te volgen. Vorig jaar heb ik 7 maanden lang de "hekrullebolsite" van Gerrit gevolgd en toen zijn reis was afgelopen werd dat afkicken. Maar..... gelukkig; er staat er weer 1 onder mijn favorieten.

Heel veel plezier met jullie uitjes/studie en ..... pas op voor de wilde dieren!! 1 van the big five kan je al afvinken.

Veel liefs!

• 06 Augustus 2007 - 11:37

Big Brother :

Roy, je gaat wel erg laat naar bed!!!!!

• 07 Augustus 2007 - 05:00

Anton:

Hey poppie!!!
    Leuk heh dat Humanitarian Zuid Afrika moduul. Kan der veel over vertellen, bijvorbeeld dat ik ook naar Addo ben geweest. Was super vet! Op een gegeven moment dachten we een leeuw gespot te hebben maar die rende de bosjes in, dus wat doet Anton... Juist als een echte japanner met de camera in de hand de auto uit en er achteraan natuurlijk! Idd niet echt slim en helaas geen foto kunnen maken. Maar leuk om je verhaaltjes te lezen, zal proberen hier vannuit de Caribbean je een beetje in de gaten te houden en misschien kan ik je nog wat leuke tips geven om te gaan doen. Bijv. Tsjitikamma (zoiets) is leuk, en daar in de buurt is ook de bungee jump!! Zeker doen, hoogste van de wereld!!! 216 metertjes recht naar beneden aan een elastiekje bungelen. Nou meid, veel plezier en kijk uit voor de bavianen! Wij hebben toen 1 in de auto gehad en das geen aanrader want die beesten hebben verdomd grote tanden. Ow en veel succes met het moduul, je zult achteraf verbaasd staan over het feit dat je als simpel Nederlands studentje al heel veel ontwikkelingen kunt brengen voor de mensen in de townships. Ik hoop dat je mooi werk gaat doen daar.

Ciao!

Ps. Roy ga eens op tijd naar bed idd! Alles kits verder? Lang niet meer gesproken, laat eens wat van je horen...
    Groet'n Anton (van Gruno)

• 07 Augustus 2007 - 22:38

Henk:

hoi hannah, lijkt wel emmen daar!

love you!

ps. kan jij marthe helpen met haar nieuwe ipod?

• 08 Augustus 2007 - 11:23

Boowt:

lieve meiissssjjeeeee!!!!
    kom teruuugggggg ighighi ik voel een afstand!!!! dikke kus!!

• 08 Augustus 2007 - 14:09

F®Ank:

Haidihai hannie,

Wat maak jij allemaal weer geweldige dingen mee daar, ik word langzamerhand wel een beetje jaloers. Je zal het kunnen compenseren door mij af en toe ff te representen, dan heb ik toch het gevoel dat ik erbij ben......;). Veel plezier en voorzichtig.

Kus Kus Frank

• 08 Augustus 2007 - 16:33

Pedderick!!!:

moiii hannaahh goeiedag eem;)
    wat een mooi verhaal heb je weer getypt zeg echt leuk al die olifanten enzo:D
    ook mooie foto's ertussen moet je maar blijven doen allemaal fotos hierop zetten is leuk om naar te kijken:)
    beste moar weer(K) pedderick

• 09 Augustus 2007 - 23:56

Reinout:

He Hannah!
    Als ik je verhalen zo lees, kan ik concluderen dat je je daar goed vermaakt. Ik wil altijd nog een keer naar de tijgers in Tibet (worden grootgebracht door monniken). Lijkt me te gek om dat te zien. Die olifanten zijn ook wel indrukwekkend. Ze kunnen goed agressief worden inderdaad. Nu moet je nog een keer wat leeuwen spotten de volgende keer. Hier in Grun is trouwens alles ok. Veel plezier daar in het zuiden! Gr Reinout

• 11 Augustus 2007 - 11:23

Tom:

Haaaaaaaaaaannah!
    Jaloersheid hier! Jij olifanten, ik 300 kinders.. ik zie verschil :)

Genietze!
    :x

Enneh... Boowt, ik vind je scherp ;)

• 13 Augustus 2007 - 19:44

Ruud:

Ik wil ook olifanten die voor mijn auto oversteken :(